SIRI- ute på eventyr

Bli bedre kjent med Siri Hansson.

Siri er 24 år og bakspiller. Hun kommer opprinnelig fra Drammen, men bor i Oslo, hvor hun tar en master i idrettsmedisin på Norges Idrettshøgskole. Siri er en av de på laget som kom tidligst inn i Haslum-prosjektet. Hun har siden 2018/19-sesongen spilt 99 kamper og scoret 203 mål for Haslums førstelag.

Dette høstsemesteret er Siri på utveksling i New Zealand. Hun har sendt oss et lite reisebrev derfra.

Jeg har spilt og hengt i håndballhaller hele livet. Pappa har spilt på toppnivå, og han har alltid vært min store inspirasjonskilde og støttespiller. Konnerud var barndomsklubben, og jeg spilte der frem til jeg tok korsbåndet i 2017. Så gikk jeg til Haslum og fullførte opptreningen der. Overgangen til Haslum har jeg ikke angret på et eneste sekund. Jentene, trenerteamet og det tilhørende verdisettet i og rundt laget har gjort meg til en bedre håndballspiller og person. Etter videregående (sesongen 2019/2020) dro jeg til Frankrike for å studere fransk språk og kultur, og her spilte jeg på JDA Dijon som hadde både junior og eliteserielag. Jeg var alltid klar på at jeg ville tilbake til Haslum, og når covid kom og jeg måtte flykte hjem igjen så var jeg plutselig tilbake i Nadderud Arena.

Det store høydepunktet kom i fjorårets sesong da opprykket til eliteserien ble et faktum. Det at jeg har hatt muligheten til å være med på en slik reise over såpass mange år er jeg veldig takknemlig for. Det har vært skikkelig kult å få være med og bidra inn i en slik utvikling. De to siste sesongene har spesialisert meg litt mer som forsvarsspiller og trives veldig godt med det. Jeg vil fortsette å være en toveisspiller og jobbe mot å bli en større trussel fremover, men jeg digger rollen min i midtforsvaret. Mål skal jo ikke bare scores, men også stoppes, for å vinne en håndballkamp.

Foto: Hege Bjanes

Nå er jeg på nytt ute og reiser, og denne gangen er jeg i Hamilton New Zealand. Jeg tar master i idrettsmedisin på NIH og dette høstsemesteret hadde jeg bestemt meg for å dra på utveksling. Nå har jeg vært her i ca. 2 måneder og har det veldig bra. Jeg har møtt folk fra hele verden, reist mye rundt både i nord og sør, og nyter en litt annerledes hverdag. Det er fortsatt mye skole og trening, men samtidig mange unike opplevelser og minner for livet. Dette halvåret blir det derfor ingen ingen håndball på meg. Det er alltid deilig med et avbrekk, men det stikker litt i hjertet hver gang jeg ser video og bilder fra trening og kamper. Det var veldig rart å se første seriekamp i eliteserien i opptak fra andre siden av verden og ikke stå på den banen… Heldigvis er jeg tilbake i hallen i desember, og det gleder jeg veldig meg til! Frem til det skal det løpes mye og løftes tungt.  


Vi gleder oss til du er tilbake på Nadderud, Siri!
Da venter debut i eliteserien, samt kamp nr. 100 i Haslumdrakta!