Nesten..

Det ble nesten poeng i Haslums første forsøk. Med gode rammer rundt kampen, greit med folk på tribunen og mange spente jenter, lå alt til rette for en skikkelig åpningskamp i REMA1000-ligaen. Haslum-jentene er blitt tippet i bunnen av tabellen av de fleste. Likevel virket det som om fansen på tribunen og jentene selv var klare for å kjempe om poeng allerede i første kamp i eliteserien.

Og spenning ble det! Kampen var jevn i 60 minutter, og kun marginer gjorde at begge poengene glapp. Åpningsminuttene var muligens preget av noe nerver. Det tok nesten 8 minutter før Anette Sundal fikk æren av å score Haslums første eliteseriemål. Anført av en meget skuddsikker Martine Kåringstad Andersen holdt Fana føringen gjennom første omgang. Haslum hang likevel godt med, og gikk til pause ett mål bak på stillingen 13-14.

Haslum utnyttet overtallet i begynnelsen av 2.omgang, og gikk opp i ledelsen for første gang på 15-14. Jentene førte an videre i 2.omg, og ledet flere ganger med to mål, senest på stillingen 21-19. Derfra og ut var Fana sterkest, men Haslum-jentene viste at de aldri gir seg. Sluttsignalet gikk på stillingen 28-29 med seier til Fana.

Sofie Fosnæss Hanssen ble toppscorer og banens beste for hjemmelaget. Hun var fornøyd med kampen, tross tap.

«Jeg er stolt av jentene! Dette var første eliteseriekamp for de aller fleste av oss! Det er selvfølgelig kjipt å tape med ett mål, men vi viser at det er mulig å ta poeng. Vi skal ikke være lei oss etter denne kampen, men ta med oss det positive til neste kamp. Vi er et ungt lag med mye fart, så jeg har trua på at vi skal ta noen overraskende poeng»

Resultat: Haslum – Fana 28-29

Lag og målscorere Haslum: Thea Granlund, Vilde Marsteinstredet- Ragnhild Rise Kirkeby, Nora Asbjørnsen, Veslemøy Marie Mehus (3), Tuva Pharo (1), Tilde Wilhelmsen Grønvold, Live Sønstebø (1), Sofie Fosnæss Hanssen (7), Anette Sundal (4), Andrea Holmsveen Moen (3), Eira Pisani Danielsen, Thea Andresen (3), Veriana Veliqi (3), Helena Bråthen Tellefsen, Nicoline Jullumstrø (3).

Toppscorer Fana: Martine Kåringstad Andersen (16).

Det blir nye muligheter for jentene allerede på onsdag, når de reiser til Bergen for å møte Tertnes.

Takk til alle som kom i hallen og heiet! Håper vi ser dere igjen på neste hjemmekamp som spilles 22. september mot Larvik.